Selecteer een pagina

Brusselse rechtbank oordeelt: Ter Kamerenbos moet weer opengesteld worden

door | nov 12, 2020 | Algemeen

door Stijn Blanckaert, woordvoerder Freesponsible

Goed nieuws voor alle automobilisten die geconfronteerd werden met de verkeerschaos die Brussel bewust creëerde door het afsluiten van het Ter Kamerenbos voor het verkeer. De Brusselse rechtbank van Eerste Aanleg heeft vandaag geoordeeld dat de sluiting van het bos door het Brusselse stadsbestuur onder leiding van burgemeester Close (PS) onrechtmatig is, en dat de weg terug opengesteld moet worden voor het verkeer. 

De uitspraak in eerste aanleg gebeurt nadat verschillende tegenstanders van de sluiting van het bos samen met de gemeente Ukkel een rechtszaak hadden aangespannen tegen de stad.

De stad had de toegang tot het bos afgesloten tijdens de eerste lockdown en weigerde de weg nadien opnieuw open te stellen. Dat zorgde voor enorme verkeersopstoppingen en talloze klachten van buurtbewoners, handelaars en automobilisten. Het stadsbestuur hield echter koppig vast aan de sluiting waardoor gerechtelijke stappen noodzakelijk bleken om de stad tot inkeer te brengen.

De rechtbank zou de uitspraak gemotiveerd hebben met de uitleg dat de stad brussel verschillende fouten van aanzienlijk belang begaan heeft door geen rekening te houden met de gevolgen van die beslissing. 

De krant L’Echo voegt er nog aan toe dat de rechter zou gesteld hebben dat “Vasthouden aan bevindingen die zijn getrokken tijdens een uitzonderlijke periode om een ​​wijziging in de circulatie binnen het Ter Kamerenbos voor blijvende doeleinden te beoordelen, vooringenomen lijkt “.

De stad moet de zuidlus binnen de dertig dagen opnieuw openstellen voor het verkeer, en riskeert een dwangsom van € 2.500 per dag vertraging.

Foto: Google Maps