Selecteer een pagina
Woordvoerder Stijn Blanckaert en zijn freesponsible-team

Bezoek je het Autosalon, kom dan zeker eens lang op de stand van Freesponsible, het platform dat opkomt voor de automobilisten. U kan zich er – geheel gratis – lid maken én er vallen mooie prijzen te winnen.

We gingen zelf langs op de stand en ontmoetten er een tevreden woordvoerder Stijn Blanckaert.

Stijn, een nieuw platform voor automobilisten, voor de eerste keer op het Salon. Hoe is de respons van het publiek?

We zijn natuurlijk nog maar halfweg het Salon, maar we zijn heel blij met het resultaat. We zitten nu al over de 2.000 nieuwe leden op het Salon alleen. Het feit dat er prijzen te winnen vallen, helpt altijd maar de respons op ons initiatief is ook heel positief.

Wat zijn de reacties?

Als je de mensen erover aanspreekt dat er nu een vereniging is voor automobilisten dan is de meest gehoord commentaar: het werd tijd! We betalen allemaal veel belastingen om met de auto te mogen rijden, we worden geconfronteerd met lage emissie zones maar we hebben geen stem in het debat. Het is dus goed dat er eindelijk een vereniging is, die voor onze rechten opkomt.

Waar staat Freesponsible juist voor?

Wij vertegenwoordigen de verantwoordelijke automobilist. Niet de gekken die overal te hard willen rijden. Wij willen – met respect voor de verkeersregels – gebruik maken van onze auto zonder ons daarvoor te moeten schamen. Mensen die dit onderschrijven, zijn onze doelgroep. En van zodra je dat zegt, zijn er veel mensen die meteen lid willen worden.

Er zijn toch al verenigingen voor automobilisten zoals VAB en Touring?

Ja, en alle sympathie voor wat zij doen. Maar eigenlijk zijn dat vandaag meer mobiliteitsclubs dan automobilistenverenigingen. Wij vertegenwoordigen louter de automobilist. We doen dat door aanwezig te zijn in het publieke debat, in de media. Maar ook en vooral door met feiten te komen. We zoeken de controverse niet op. Integendeel, er bestaat zoveel fake news over de auto. Het enige wat wij doen is dat counteren met bijvoorbeeld onderbouwde artikels op onze website, deelname aan debatten, etc.

Er vallen ook prijzen te winnen voor wie langskomt op de stand hier in Paleis 4?

Jazeker, en behoorlijk veel prijzen zelf. De hoofdprijs is een maand gratis rijden met een BMW i3. Er kan ook een circuitinitiatie met een Porsche gewonnen worden bij Nextgear. Vijf rijcursussen defensief rijden, aangeboden door D’Ieteren, Karting voor tien personen op Circuit Francorchamps, boeken van WAFT, toegangstickets voor Autoworld en er worden ook nog eens 100 miniaturen verdeeld onder de winaars. Dus zeker de moeite om langs te komen!

Mensen kunnen zich ook inschrijven als lid zonder langs te komen op het Salon?

Zeker, één adres: freesponsible.be! De mensen kunnen zich daar niet alleen inschrijven. Ze vinden er ook alle info over wat we juist doen en waar we voor staan.